Volt maakt Noord-Holland weer bereikbaar

Volt maakt Noord-Holland weer bereikbaar

14 mrt 2023 08:22:55 UTC
Zicht vanuit een passagier die achterin de bus zit

door Bart Bonekamp, kandidaat Statenlid Volt Noord-Holland

Noord-Holland staat in Nederland onderaan qua uitgaven aan het Openbaar Vervoer per inwoner van de provincie. Dit is volgens het CBS op jaarbasis slechts 32 euro per persoon, terwijl in andere provincies dit soms wel meer dan 170 euro is. Dit uit zich in bussen die hooguit één keer per uur gaan, met name in het landelijk gebied. Er zijn naast bussen weinig alternatieven. Behalve dan de vervuilende auto die bovendien het grootste deel van de tijd stil staat. Volt vindt goede bereikbaarheid en een vrije keuze in mobiliteit cruciaal. Mobiliteit verbindt sociaal-economische voordelen met onze klimaatneutrale ambitie. Met drie speerpunten wil Volt Noord-Holland zorgen voor een duurzame, klimaatneutrale en bereikbare provincie voor iedereen.

👉 Investeren in hoogwaardig OV

Dit lijkt een dooddoener, zeker als je kijkt naar het lage bedrag dat nu in het OV geïnvesteerd wordt in Noord-Holland. Maar het gaat hier vooral om waar extra geld in het OV wordt ingezet. Volt wil investeren in hoogwaardig en snel OV, niet in extra langzame kronkellijntjes in de polder. We nemen de Franse ‘Bus Rapid Transit’ (BRT)’ oplossing uit Rouen als voorbeeld. Deze snelle hoogfrequente buslijn op eigen weg staat door slimme GPS-technologie nooit vast in een file. Daarbij horen stations waar mensen van tevoren inchecken en snel kunnen instappen. Uiteraard rijden deze voertuigen op elektriciteit of waterstof, zodat ze net zoals een trein of metro geen uitstoot veroorzaken. Omdat in onze provincie de treinlijnen vooral van noord naar zuid lopen, kun je met een dergelijke BRT oplossing juist dorpen en steden van oost naar west beter verbinden. Denk aan het traject Beverwijk-Wormerveer-Zaandam en mogelijk verder richting Purmerend. Want met de trein ben je als reiziger altijd duurder uit, maar ook langzamer. Zeker als je standaard 8 minuten op Uitgeest moet wachten. Tenslotte kunnen reizigers die niet in een grote plaats wonen makkelijker op tussenliggende haltes instappen dan bij een treinverbinding.

👉 Opzetten van mobiliteitshubs

Buiten de grote steden staat deelmobiliteit nog in de kinderschoenen, zo ook in Noord-Holland. Deze vorm van mobiliteit wil Volt in onze provincie verder faciliteren met een goed digitaal deelmobiliteitsplatform. Hierop komen verschillende partijen samen, die fietsen, scooters en auto’s aanbieden om te delen. Maar dan moeten deze aanbieders er wel eerst zijn in de provincie! Dit is erg belangrijk om spitsdrukte en files te voorkomen, veroorzaakt door eigen auto’s die de weg op gaan. Maar ook om de parkeerdruk te verlagen die gebouwd gaan worden vanwege de enorme woningbouwopgave in Noord-Holland. Daarbij zijn deze gedeelde vervoermiddelen voor de eerste en laatste kilometers van een reis cruciaal voor een goede aanvoer voor de snelle busverbindingen. Een BRT station is een een ideale plek voor een mobiliteitshub. Met als doel om op een klimaatneutrale manier nieuwe en bestaande wijken weer bereikbaar te maken. Deze hubs staan ook in de mobiliteitsvisie van Noord-Holland, maar zie je in de praktijk weinig terug in de provincie. Hier kunnen we een voorbeeld nemen aan Groningen, die al veel plekken heeft waar bussen, fietsen en elektrische (deel) auto’s samen komen.

👉 Fietssnelwegen naar Deens voorbeeld

Nederland is en blijft een fietsland. De elektrische fiets is de laatste jaar sterk in opkomst. Hierdoor kunnen Noord-Hollanders veel grotere afstanden fietsen. Vooral de speed-pedelec is enorm populair en kan hoge snelheden halen. Voor Volt is dit een welkome aanvulling op de mobiliteitsmogelijkheden. Maar, de (fiets)infrastructuur is hier nog niet goed op ingericht. Elektrische fietsen gaan veel harder dan normale fietsers wat leidt tot gevaarlijke situaties.  Daarom wil Volt werk maken van fietssnelwegen in Noord-Holland, naar Deens voorbeeld. Dit zijn fietspaden waarop snelle en langzame(re) fietsers een eigen plek op de weg krijgen. Met als doel om fietsverkeer tussen dorpen en steden veiliger, sneller en efficiënter te maken. Vooral in de kop van Noord-Holland en in de randstad is dit een ideale manier zijn om grotere afstanden te overbruggen en aan te sluiten op mobiliteitshubs en OV.