Fractie Volt Noord-Holland

Maik de Weerdt

#1

Meer weten over Maik?

Klik hier!

^

Mijn naam is Maik de Weerdt, 30 jaar en ik ben statenlid voor Volt Noord-Holland. Ik woon in Haarlem, maar kom oorspronkelijk uit Velserbroek. Hoewel ik gek ben op het stadse rumoer, mis ik soms toch de geuren van de Velserbroekse boerderij en het dorpse ons-kent-ons. In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Amsterdam om kansenongelijkheid tegen te gaan en de jeugdzorg zo goed mogelijk te organiseren. Na kantooruren zit ik met mijn neus in de boeken, vind je me op het voetbalveld of spot je me in de voetbalkantine.

Volt is voor mij de nieuwe generatie politiek. Een politiek van over de partijmuren heen kijken; van zoeken naar innovatieve oplossingen voor de problemen die nú voor ons liggen. Daarvoor moeten we loskomen van de vaste partij ideologieën en simpelweg kijken naar wat werkt. Tegelijkertijd betekent de nieuwe generatie politiek vooruitkijken naar de toekomst door goed naar de samenleving te luisteren, door opkomende problemen open en bloot op tafel te leggen en samen te voorkomen dat ze groot worden. Zo kan onze jonge generatie, maar ook de volgende generaties in een sociale en duurzame provincie leven.

En júist de provincie is de spil tussen het lokale, nationale en internationale. Nederland doet samen met andere Europese landen goede dingen. Groene dingen, zoals the Green Deal. Sociale dingen, zoals voorkomen dat de energieprijzen nóg hoger worden. Economische dingen, zodat Noord Hollanders hun producten in heel Europa kunnen verkopen. Als statenlid wil ik de provincie nog beter met Europa verbinden; door Noord-Holland in Europa te verkopen. Europees denken, regionaal doen!

Julia Schneemann

#2

Meer weten over Julia?

Klik hier!

^

Ik ben Julia Schneemann, 30 jaar oud en woon in Amsterdam. Ik ben trots dat ik op de tweede plaats mag staan voor Volt in Noord-Holland, omdat ik naast mijn baan in het bedrijfsleven meer sociale impact wil maken. Die sociale impact wil ik maken aan de basis van het beleid: in de politiek.

Volt staat voor mij voor positiviteit en duurzaamheid, om op een pragmatische manier lange-termijn beleid te maken. Europese samenwerking is wat mij betreft de enige weg vooruit. De vraagstukken van deze tijd vragen een Europese oplossing. Als Statenlid wil ik me focussen op mobiliteit, wonen en duurzaamheid.

In mijn vrije tijd hou ik van koken en lekker eten, ik maak vooral graag Aziatische gerechten. Verder ben ik sportief, ik hou van wielrennen en ben regelmatig in de sportschool te vinden. Ook besteed ik graag tijd met mijn familie en vrienden.