Vacature beleidsbuddy (v)

Onze toekomstgerichte, Europese partij is sinds maart 2023 actief in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Een periode van gewenning maakt nu plaats voor een zomer van noeste arbeid om op stoom te komen, zodat we in september op volle sterkte kunnen werken aan de verandering die we willen zien in onze provincie. 

Daarbij krijgen Statenleden Maik (de Weerdt) en Julia (Schneemann) ondersteuning van twee duo-leden, Bart (Bonekamp) en Beppie (van den Bogaerde), bijgestaan door onze fractiemedewerkers Rassoul (Coelen), en Jeroen (van Osnabrugge) die de Europese koppeling in de gaten houdt. Samen vormen wij een ijzersterke fractie, maar Volt zou Volt niet zijn als we de leden niet zouden betrekken bij die ondersteuning. Wij hebben nu drie Volters (m) bereid gevonden ons te gaan ondersteunen, en we zoeken nu vrouwen om ons team te versterken! Noord-Hollanders die willen meedenken, brainstormen en meeschrijven. Vrouwen die van Noord-Holland houden maar geloven dat het beter kan en moet. 

Wil jij een bijdrage leveren aan de fractie van Volt? Ken en onderschrijf je het Volt gedachtegoed volledig? Durf je vanuit de Volt waarden ook tegen de stroom in te zwemmen? Ben je breed geïnteresseerd en durf je je uit te spreken? Kun je Volt-beleid interpreteren, vertalen naar nieuwe standpunten en van daaruit constructief de dialoog aangaan? Wordt dan beleidsbuddy

De Provinciale Staten van Noord-Holland hebben vier commissies. Deze commissies zijn onderverdeeld tussen de Statenleden en de duo-leden (Bijlage 1). Daardoor hebben zij allemaal hun eigen portefeuilles. Per commissie zijn we een commissieteam aan het vormen dat bestaat uit fractie en beleidsteam (zie Bijlage 2). We zoeken nu beleidsbuddy’s voor de Statenleden en fractievertegenwoordigers. Deze beleidsbuddy is de primaire sparringpartner van de twee commissieleden. 

Volt is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en de kracht van diversiteit inzet om betere resultaten te behalen voor onze samenleving. Ongeacht je gender (maar nu even vrouwen of non-binair), leeftijd (mits 18+), culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft: we nodigen je van harte uit om te reageren. 

Wat ga je doen 

- Sparren over keuzes, prioriteringen en stemmingen; 

- Inhoudelijk uitzoekwerk binnen je eigen commissie; 

- Samen met de woordvoerder de commissievergaderingen voorbereiden; 

- Feedback en afstemming van inhoudelijke bijdragen; 

- Je ondersteunt bij de voorbereiding van commissie- en statenvergaderingen van jouw commissie; 

- (Indien nodig en gewenst) Op werkbezoeken bij belanghebbenden. 

Wie zoeken we 

- Je ademt Volt gedachtegoed. 

- Je bent breed geïnteresseerd. 

- Je bent flexibel en kunt schakelen tussen diverse onderwerpen. 

- Je spreekt en schrijft Nederlands (alle Statenaangelegenheden zijn in het Nederlands). 

- Inhoudelijk sterk zijn op de onderwerpen van de commissie is een pré. 

- Ervaring met beleid binnen Volt is een pré. Je hoeft (nog) geen specialist te zijn in een bepaald onderwerp: we leren samen. 

Tijdsbesteding 

Dit is een vrijwilligersfunctie met een geschatte tijdsbesteding van 4-10 uur per week. Piekmomenten zijn de weken waarin er een commissievergadering is, dat is (ongeveer) één keer in de drie weken. Drie dagen voor de vergadering komt de voorlopige agenda online en is het vaak even alle hens aan dek. 

Ben jij onze topper? 

Wil jij onze nieuwe topper worden? Motiveer kort (max 100 woorden) wat jouw affiniteit met Volt en de provinciale thema’s zijn. Stuur dit samen met je CV naar beppie.van.den.bogaerde@noord-holland.nl. Er wordt zo spoedig mogelijk na  ontvangst van je sollicitatie-email contact met je opgenomen. Heb je prangende vragen? Aarzel vooral niet even contact op te nemen: Beppie van den Bogaerde is te bereiken via beppie.van.den.bogaerde@noord-holland.nl of per mobiel  06-50824110. 

Deze vacature staat doorlopend open. We streven ernaar dat je zo snel mogelijk begint.

Bijlage 1: Commissies met onderwerpen

Commissieverdeling met portefeuilles

Bijlage 2: overzicht commissieteam

Overzicht commissieteam NH