Ons Verhaal

Wij zijn Volt, de eerste pan-Europese politieke beweging. We geloven dat we de uitdagingen waar we in Noord-Holland voor staan alleen op kunnen lossen als we voorbij grenzen durven kijken. Voorbij de grenzen van de provincie en het land.

Volt heeft meer dan honderd gekozen volksvertegenwoordigers verspreid over heel Europa, onder wie vertegenwoordigers in het Europees Parlement, de Tweede Kamer en in tien Nederlandse steden. Op alle niveaus zetten wij ons in voor betere samenwerking en om iedere burger in staat te stellen zelf in actie te komen. Positieve verandering vanuit de samenleving.

De provincie vormt daarbij de schakel tussen de gemeenten en de landelijke overheid. Daar willen we die samenwerking en inspraak waarmaken. Onze missie in Noord-Holland: zorgen dat onze veelzijdige samenleving er sterker voor staat wanneer we haar doorgeven aan de volgende generatie.

Om dat te doen willen we de provincie bestand maken tegen klimaatverandering, de wooncrisis aanpakken, problemen met het stroomnet verhelpen en de toekomstige uitdagingen rondom droogte en drinkwater oplossen. Dat vereist visie, vooruitkijken: toekomstgerichte politiek.

Van links naar rechts: Jeroen van Osnabrugge, Beppie van den Bogaerde, Odile van der Tweel, Maik de Weerdt, Hans van Overeem, Julia Schneemann, Karin Wuite, Bart Bonekamp